Intro- en gevorderden-workshop ‘Tassen van leer/ vegan leer’

kosten:
€ 65,00 incl. (vegan of vintage) leer naar keuze voor tas en draagband (of ketting), basisfournituren en overige materialen + koffie/thee en friandises.

De workshop duurt 3 uur, max. 5 deelnemers.

Deze workshop is dé favoriet voor zussen-, vriendinnen- en bedrijfsuitjes…maar individueel deelnemen is uiteraard ook heel leuke ervaring!
De intro-workshop is geschikt voor iedereen voor wie met leer of vegan leer werken en/of het maken van een tas nieuw is.
De meer geoefende makers kunnen in deze workshop aan de slag op gevorderden-niveau met tasmodellen (o.a. die nog uitdagender zijn om te maken.

Alle handelingen die worden verricht bij het maken van een leren tas komen in deze workshop aan bod: het werken met patronen, leer of vegan leer* snijden, werken met verstevigingsmaterialen, gereedschap en de naaimachine… Dit resulteert in een ’telephone’-tas, ‘festinia bag XL’, enveloppe-tas of clutch-tas waar je je persoonlijke touch aan hebt kunnen geven.
De meer geoefende makers kunnen hun tanden zetten in o.a. de triangle handbag of de beach ‘loop bag’, zoals op de foto’s hieronder.

Een heel leuke (hernieuwde) kennismaking die smaakt naar meer!

*Vrijwel al het leer dat wordt gebruikt bij de workshop, is kringloopleer: restanten of afgekeurd leer uit de meubelstoffeerderijen.

Intro- en gevorderden-workshop “Tassen van (vegan) leer” (foto: POOKPOOK)

Tasmodellen intro-workshop:enveloppe-tas, clutch-tas en ‘festinia bag’ (foto: POOKPOOK)

Tasmodellen voor meer ervaren makers, links: de ’triangle handbag’, rechts: ‘loop bag’ (foto: POOKPOOK)

De ’triangle handbag’ (foto: POOKPOOK)

Informeren naar beschikbaarheid of inschrijven:
Via mail naar marieke@pookpook.nl

locatie:
Atelier POOKPOOK/ tassen van Marieke de Vree
Anna Paulownastraat 30
1901 BV  Castricum