what

Mijn naam is Marieke de Vree, en ik ben een bevlogen verzamelaar van oud leer en antieke dierenhuiden. Mijn atelier herbergt een bonte collectie leervondsten die ik heb opgeduikeld tijdens m’n schatzoektochten in kringloopwinkels en op brocantes. Van dit ‘vintage leer’ maak ik mijn kleurrijke, sculpturale handtassen. Het materiaal heeft al zeker 2 levens achter de rug en de fascinerende sporen die deze hebben nagelaten, krijgen vaak een prominente plek in de vormgeving.
Door deze werkwijze zijn veel van mijn ontwerpen unica, van de overige designs maak ik maximaal 5 exemplaren.

De tas als gebruiksvoorwerp of mode-accessoire is niet mijn uitgangspunt… de handtas als trofee, ‘middelvinger’ of als vrolijkheid-met-een-handvat des te meer!
Iconen uit de (cartoon-)film- en reclamewereld maar ook de zielgevers, de dieren, spelen vaak de hoofdrol in m’n ontwerpen.

Daarnaast deel ik graag mijn enthousiasme over ‘vintage leer’ en de vele toepassingen ervan in mijn workshops en cursussen. Met 25+ jaar leservaring in de benen kan ik in alle fases op maat begeleiden, maar laat de makers zelf alle handelingen uitvoeren zodat bij de afronding van de workshop of cursus zij een echt zélfgemaakte leren tas in handen hebben.

Voor meer informatie over de door mij vervaardigde tassen (zie ‘work’) kan contact worden opgenomen via onderstaand contactformulier of email marieke@pookpook.nl

Meer informatie over mijn workshop- en cursusaanbod, zie ‘workshops’